Ana SayfaHaberler1922 yapımı sessiz film Nosferatu'ya Radiohead sesi!

1922 yapımı sessiz film Nosferatu’ya Radiohead sesi!

Radiohead’in 2 kült albümü “Kid A” ve “Amnesiac”ta yer alan şarkılar, 1922 yapımı sessiz korku filmi “Nosferatu”nun yaklaşan yeni gösteriminde kullanılacak. 

ABD’de bağımsız sinema oluşumu Blue Starlite tarafından başlatılan “Silents Synced” girişimi kapsamında 21 Eylül’de bu çalışmanın prömiyeri yapılacak. 5 Ekim’de ise Amerika ve Kanada’da gösterime girecek. Şimdilik bizim ülkemizde ve Avrupa’da gösterilmeyecek gibi gözükse de girişim oldukça heyecan verici.

Blue Starlite CEO’su ve Silents Synced kurucusu Josh Frank, Haziran ayında Deadline’a yaptığı açıklamada, Silents Synced’in, izleyicileri ortak bir müzik deneyimi için sinemalara çekmek amacıyla stratejik bir format olduğunu belirtti.

Bu arada Radiohead, yakın gelecekte Silents Synced programında yer alacağı açıklanan birkaç gruptan sadece ilki. Radiohead müzikleriyle Nosferatu gösterimlerinden sonra, Silents Synced henüz açıklanmayan bir R.E.M. albümüne odaklanarak Buster Keaton’ın 1924 yapımı komedisi “Sherlock, Jr.”ı da gösterime sokmayı planlıyor.

Gelecekte planlanan gösterimlerde Pixies, Pearl Jam, They Might Be Giants ve Amon Tobin’in müzikleri yer alacak.

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR