Kreşendo’nun düzenlediği İstanbul’un müzik buluşması “Bu Festival Bizim”, 1 Kasım Cuma günü Marina Satti, Nova Norda ve Selût’un sahne aldığı açılış konseriyle Volkswagen Arena’da başladı.
Bu Festival Bizim üçüncü senesinde, 2024 yılında Eurovision şarkı yarışmasında Yunanistan’ı temsil eden başarılı sanatçı Marina Satti’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği ilk konser ile açıldı. Öncesinde Selût’un yenilikçi ve Nova Norda‘nın enerjik sahnesiyle başlayan konser Marina Satti’nin unutulmaz performansıyla dinleyicilere tam anlamıyla bir müzikal şölen yaşattı.
Festivalin ikinci gününde Hope Alkazar’da gerçekleşen atölye ve konuşmalarda katılımcılar birlikte düşünmenin ve eğlenmenin tadını çıkardılar. Deniz Koloğlu’nun moderatörlüğünde İdil Meşe ve Özge Ç. Denizci’nin katılımıyla gerçekleşen “Müzisyenlerin (Akıl) Sağlığı: Müzik Sektöründe Mutluluğun Resmini Çizebilir Miyiz?” başlıklı oturumda müzik ve psikoloji arasındaki ilişkinin tartışıldı. Leyan Senay ile Ritim Atölyesi, katılımcılara müziğin ritmiyle dolu interaktif bir deneyim sundu. Bihter Ayyıldız’ın rehberliğinde Kaya Demiral, Yağmur Çoban ve Emre Güzel’in katılımıyla gerçekleşen “Mutluluğu Paylaşmak: Birlikte İyi, Birlikte Güçlü” başlıklı panelde, farklı disiplinlerden gelen deneyimlerle dayanışmanın ve birlikte hareket etmenin gücü üzerine ilham verici paylaşımlar yapıldı. İlker Hepkaner moderatörlüğünde gerçekleşen İlham Verenler: Marina Satti söyleşisinde ise katılımcılar Marina Satti’nin müzikal yolculuğunu yakından keşfettiler.
Bu Festival Bizim ilham verici konuşmalar, atölyeler ve konserlerle dolu bir programıyla sürüyor. Programda yer alan atölye, konuşma ve konserlere dair bilgiye ve biletlere kresendobiz.com ve Kreşendo sosyal medya hesapları üzerinden ulaşmak mümkün.
5 Kasım Salı, Hope Alkazar
Çağıl Kaya ile Vokal Atölyesi – Temel Teknikler // 18.00-19.00
Her seviyeye uygun atölyede nefes ve diyafram teknikleri, ses potansiyellerini geliştirme, entonasyon, duyum ve hakimiyet, yanı sıra beden farkındalığı ve kondisyona yönelik, günlük uygulanabilecek en temel vokal çalışmaları yapılacak.
Simge Pınar ile Yaratma Cesareti ve Şarkı Yazma Atölyesi // 19.15-20.15
Bu atölyede katılımcılar cesur ve yaratıcı bir yaşam için sürdürülebilir rutinler geliştirmeyi öğrenecek; şarkı yazımı egzersizleri yapacak ve yaratıcı yaşamın dinamiklerini keşfedecekleri bir yolculuğa çıkacak.
Şükrü Kibar ile Dans ve Hareket: Boybye Class // 20.30-21.30
High Heels dans türüne yaptığı katkılarla öncü bir figür haline gelen Şükrü Kibar, cinsiyet normlarına meydan okuyan ve dansta kapsayıcılığı teşvik eden bir yaklaşımla katılımcıları dansın geleneksel sınırlarını aşmaya davet ediyor.
8 Kasım Cuma, Postane
Kreşendo’yla Sokaklar Bizim: Beyoğlu – Asena Günal ve Asena Hayal ile Beyoğlu’nda Hafıza Turu // 13.30- 18.00
Asena Günal ve Asena Hayal rehberliğinde, Beyoğlu’nun geçmişinden günümüze uzanan hikayelerini, değişen dokusunu ve kültürel mirasını keşfedeceksiniz.
Karanlık Zamanlarda Umudu ve Mutluluğu Konuşmak // 19.00-20.00
Olcay Akyıldız, Zeynep Uysal ve Hande Ortaç edebiyatın karanlık zamanları anlatma gücünü ve alternatif anlatılarla kurulan var olma mücadelesini tartışıyorlar.
Selin Baycan Konseri // 20.00
Bu Festival Bizim’ in kapanış konserinde Selin Baycan dinleyicileriyle Postane Teras’ta buluşuyor.
Bu Festival Bizim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Kültür’ün nin katkılarıyla 8 Kasım’a kadar sürecek. Festivalin ana destekçileri arasında Levi’s, Mey Diageo, Beije, Red Bull, SuCo ve Zuhal Müzik, ağırlama destekçisi olarak ise Hilton Bomonti bulunuyor. Medya destekçileri arasında Aposto, Argonotlar, Artful Living, Calling, Dadanizm, Dergy, Kafa Dergi, Kendine Ait Bir Oda, Kız Başına, Medyascope, Plume Mag, Rast, T24, Local Makers, Lavarla, Back on Stage, Üretim Kaydı ve 20’lik yer alıyor. Uluslararası partnerler içerisinde ise UNESCO Uluslararası Çeşitlilik Fonu, Hollanda Konsolosluğu, Goethe-Institut İstanbul bulunuyor.