“Yapay zeka ile müzik olur mu olmaz mı?” derken bir de günümüzde giyilebilir teknolojilerle, müziği daha da iyi hissederek üretimler yapılmaya başlandı. Geleceğin müzik dünyasına yön verecek bu tür giyilebilir teknolojiler şimdi bize uzay çağı vibe’ı veriyor olsa da muhtemelen gelecek yıllarda hepimizin çok alışık olacağı sistemlere dönüşecek.
2025’e ‘Plüton’un Hüznü’ ile merhaba diyen genç müzisyen Baturalp ile müziğini ve müzikal hikayesini konuştuk.
Çağrı Sinci ile yeni albümü “Başkası” hakkında konuştuk.
Türkiye’de ya da dünya genelinde anabileceğimiz tek hit'lik harikalar hangileri? Bu yazıda buna cevap arıyoruz.
1995 yılından sonra öyle bir rock patlaması yaşandı ki, bu yıldan itibaren çıkan albümler, Türkçe Rock’ın da altın harflerle yazılan albümleri oldu. Peki biz Türkçe Rock’ın miladı olan 1995’ten milenyuma kadar hangi önemli albümleri duyduk?
Bizim bugün bile hâlâ dinleyemediğimiz albümlerin bazıları hangileri?
Geçtiğimiz günlerde duyduk ki Asfalt Dünya, yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyormuş. Hazır böyle bir birleşme haberi gelmişken haydi Asfalt Dünya’nın öyküsüne kısaca bir bakış atalım!
1985’ten 2020’lere kadar yılbaşı ekranlarında neler görmüşüz, gelin aşağıdaki 15 performansla bir göz atalım!
Genco Arı ile yeni albümünü ve kendisinin müzik üretimi dinamiklerini konuştuk. Arı’nın müzikteki deneyimlerini dinlemek için sizi de sohbetimize alalım!
İKSV’nin düzenlediği yarışmada Türkiye’deki en iyi 5 genç gruptan biri seçilerek Genç Caz+ albümünde yer alan ve 30. İstanbul Caz Festivali’nde sahne alma şansı yakalayan Keskin Band, ilk albümleri “İstanbul”u çıkardı.
2008’den beri Türkiye’nin rock sahnesinde olan Pera ile çıkardıkları yeni albümleri “Uyanmadan Önce” hakkında söyleştik.
Sosyal medyada viral olan şarkılar, nasıl oluyor da bu kadar yayılıyor? Müzik ve sosyal medyanın güçlü işbirliğini inceledik.
Müzik türlerinin, gençlik akımlarıyla ne alakası var? Bu yazıda beraber öğreniyoruz.
2025’te müzik dünyasını etkileyecek müzik trendleri neler?
Kendine özgü bir dinleyici kitlesi yaratan Mavi’nin geçtiğimiz günlerde çıkardığı “Monsieur” isimli yeni albümünün ardından kapısını çaldık.
Gözde Oktaş ve Serkan Serter’den oluşan GOSS ile bağımsız müzisyen olmayı, yükselişe geçen synthwave ve türlerini mercek altına aldık!
Şehirlerin kendine özgü müzik türlerinin nasıl doğduğunu, hangi toplumsal ve kültürel dinamiklerden etkilendiğini birlikte keşfe çıkıyoruz.
İtalya’da sinema, moda, müzik ve edebiyat alanında işler üreten Zion Lacroix ile sanat dolu bir sohbet ettik
Çiçek Dürbünü’nü “keşif” bölümümüze konuk ettik.
Aşkın çok katmanlı hâli müzikte nasıl hayat buluyor? Kalbimize dokunan notaların ardındaki anlamları keşfe çıkmaya hazır mıyız?
Türk rock müziğine yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan Venüs ile ilk single’ı “Cehennem”i konuştuk.
Dijital çağın en büyük krizlerinden biri olan korsan müzik, endüstriyi nasıl ve hangi yollardan etkiledi?
"Sons of Anarchy" dizisinden sonra ünü dünyaya yayılan The White Buffalo (Jake Smith) ile Türkiye’de vereceği konserler öncesinde biraz sohbet ettik.
İnsanların sakinleşmek ve ruhunu dinlendirmek için tercih etmeye başladığı Lo-Fi'a dinleyicilerin neden bu kadar ilgi gösterdiğinin cevabı sizlerle.
Nihan Belgin ile hepimizin Erkin Koray’dan bildiği yeni cover’ı ‘Çöpçüler’ hakkında konuştuk.
Melis Fis ile hızına yetişemediğimiz üretim aşkını, müzik yolculuğunu ve müziğini nasıl farklı jenerasyondan insanlarla kolayca buluşturabildiğini konuştuk.
Tamamen dijital bir dünyada doğmuş ve çocukluğundan buna maruz kalmış bir jenerasyon neden kasete yönelmeye başladı?
Merchandising'in müzik sektörüne ve sevdiğiniz gruplara nasıl ve hangi yönlerden yararı olduğunu bir araştıralım mı?
Ceyda Atay ile hem albümünü hem de müzikal duruşunu konuştuk.
Taner Öngür ile Tantana Records etiketiyle gelmekte olan yeni albümü “Elektrik Gramofon 2”yi bahane ederek uzunca bir sohbet ettik.
Hep birlikte matematik ve müzik arasındaki ilişkiye bir göz atacağız!
Peki Türkiye’nin neredeyse 60 yıllık bir pop müzik tarihi olmasına rağmen neden Türkçe Pop denildiğinde akla ilk 90’lar geliyor?
Zihin göçünü anlattığı yeni albümünde farklı müzik türlerinden tanıdık isimlerle de çalışan Karma Whiff’in hikayesini kendisinden dinleyelim!
“Türler arası müzik” adı verilen tür nasıl meydana geldi ve müzik endüstrisini nasıl değiştirecek?
7 yaşında konservatuvar eğitimiyle başlayan Gökçe Coşkun ile yeni single’ı ‘Yarın Nerede’ üzerine konuştuk.
Haydi gelin Ceza ve Tarkan’ın sahne aldığı o konsere hızlıca bir bakış atalım!
Geçtiğimiz yıl Roxy %100 Müzik Günleri’nde Roxy Özel Ödülü ve dergy Özel Ödülü kazanan Pelin Çelik ile 7 Haziran’da çıkacak ilk albümü “Yaşamak Gerek” hakkında biraz söyleştik.
Profesyonel olarak 2 yıldır çıkardığı single’lar ve 17 Mayıs’ta yayınladığı EP’si “Kırmızı” ile sentez seven dinleyicilerin radarına giren Derenova (Dere) ile biraz söyleştik. Hayalleri ülke sınırlarını aşan Dere bize hem “Derenova Pop” dediği müzik türünü anlattı hem de müziğini taşımak istediği nokta hakkındaki düşlerini de söylemeyi ihmal etmedi tabii. Gelin Derenova’nın müzik dolu dünyasına bir […]
Türkiye’nin müzik sahnesine sayısız önemli isim kazandıran Roxy Müzik Günleri’nin 23. ayağı geçtiğimiz hafta harika performanslarla ve görkemli bir ödül töreniyle tamamlandı.
Jean Sarkissyan ile yeni çıkardığı ilk single’ı ‘Aşka İnanma’nın peşinden biraz söyleştik.
Whale Room’un çıkardığı yeni EP’si sebebiyle grubun üyeleri Aslı, Ferdane ve Serkan ile konuştuk, Türkiye’de çok da alışık olmadığımız bu tarzı onlardan dinledik.
Acaba müzik gerçekten de insanların düşüncelerini, kitlelerin hareketlerini ve ideolojik eylemlerini dönüştürüyor muydu?
‘Tören’ şarkısıyla toksik ilişkilere iki farklı gözden bakan Gökçe Özgül ve Bariton (Göktuğ Tavacı) ile biraz lafladık.
Den Ze (Deniz Özçelik) ile yeni çıkan ‘Güzel Değil’ single’ını konuştuk.