Ana SayfaHaberlerMüzik emekçileri için "Müzik Susmaz" projesi başladı

Müzik emekçileri için “Müzik Susmaz” projesi başladı

Pandemi sürecinde müzik sektöründeki emekçilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek isteyen “Müzik Susmaz” projesi başladı. 

Salgın döneminde işsiz kalan ve yaşadıkları zorluklara karşı farkındalık sağlamak isteyen müzisyenler, Türkiye’de müzik sektörüne dikkat çekmek için bir araya geldi. “Müzik Susmaz” adını verdikleri şarkıyı yayınlayan müzisyenler, “Müzisyenlerin çığlığına ses olmak için” bu projeyi başlattıklarını söyledi.

Söz ve müziği Özcan Şenver’e ait olan parçanın aranjörlüğünü ise Kerem Ulaş Dönmez yaptı.

“Müzik Susmaz” adlı parça, sanatçılar Hüseyin Turan, Selçuk Balcı, Niyazi Koyuncu, Özcan Şenver, Hilmi Yarayıcı, Karoft, Hakan Çağlar, Egemen Yılmaz, Zeda, Ayla Yılmaz ve Tuğçe Elmas tarafından seslendirildi.

“MÜZİSYENLERİN ÇIĞLIĞINA SES OLMAK İSTEDİK”

Sanatçılar ortak yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye’nin aydın ve sanatçıları olarak müzisyenlerin sessiz çığlığına ses olabilmek adına buradayız. 2020 Mart ayından itibaren çalışamayan, ekonomik ve psikolojik yıkım nedeniyle mağdur olan yüz binlerce müzik emekçisi var. Pandemi dolayısıyla işsiz bırakılan müzisyenler hayatlarını devam ettiremeyecek noktaya terk edildiler. Tüm çalışma alanları ortadan kaldırılmasına karşın neredeyse hiçbir destekten de yararlanamadılar. Ve müzisyenlerin yalnız kaldığı bu dönemde 103 müzisyen intihar etti… Yaşanan bu sürece sessiz kalamayacağımız bu noktada; daha fazla kaybın yaşanmaması ve müzisyenlerin yaşadığı zorluklara karşı güç olabilmek adına, farkındalık sağlamak, müzisyenlerin çığlığına ses olmak için ‘Müzik Susmaz’ projesini başlattık.”

Türkçe rock müziğin genç temsilcisi Batu Akdeniz de geçtiğimiz günlerde yayınladığı “Katiller Cenazede” şarkısıyla bu konuya dikkat çekmişti.

Destekten yoksun kalan müzisyenler ile ilgili İstanbul, Gaziantep ve Muş’ta yaşayan üç müzisyenin hikâyesi için bu habere göz atabilirsiniz.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BATU AKDENİZ’DEN “KATİLLER CENAZEDE” YAYINDA

BENZER İÇERİKLER

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖZEL DOSYALAR