“Müzik Susmasın” projesi kapsamında meslek birlikleri Ankara’ya giderek “güvenli müzik ve sahne” konusunda Kültür Bakanlığı ile görüştü.
Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MSG), Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) ve müzik sektörünü temsil eden diğer kurumlar, Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştü.
MSG yönetim kurulu başkanı Candan Erçetin de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. MSG, Bakan Koca’ya ilettiği talepleri, açıklamasında şöyle özetledi: Müzisyenlerin öncelikli aşı grubuna dahil edilmesi, sokağa çıkma yasağı saatinin gece saat 24’e kadar uzatılması, bar ve gece kulüplerinin, lokanta ve kafelerle aynı çalışma koşullarına sahip olması.
MÜZİK SEKTÖRÜNÜN SIKINTILARI ANLATILDI
MÜYORBİR bu görüşme sonrası sosyal medyada bir duyuru paylaştı:
“Değerli üyelerimiz, pandeminin başından beri müzik emekçilerimizin yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Müzik sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirmek ve bu sıkıntılara çözüm üretmek amacıyla Ankara’da önemli görüşmelerde bulunduk.
MÜYORBİR olarak MSG, MESAM, POPSAV, MÜZİK-SEN, MÜZSAN, TRAKSEV, USSAF ve TÜMFED ile birlikte ilk olarak Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği ‘Salgın Sürecinde Müzisyenler’ başlıklı toplantıya katıldık, ardından da T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldik. Bu toplantılarda, ‘Müzik Susmasın’ projesinin detayları, müzik sektörü için ortak bir platform haline gelmesi, ‘güvenli müzik ve sahne’ için üretilecek yeni projeler görüşüldü.
Siz değerli üyelerimizi sosyal medya hesaplarımızdan, web sitemizden ve sms ile bilgilendirmeye devam edeceğiz. Sağlıklı günler dileriz…”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da daha önce yaptığı açıklamada da “Müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri 9 Haziran’dan itibaren aşı olmaya başlayabilecekler” demişti.
İLGİLİ HABER: MÜZİK DÜNYASINDA MORALLER BOZUK
İLGİLİ HABER: KONSERLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Bu gönderiyi Instagram’da gör