PİLEVNELİ, 6 Mart 2024 tarihinde açılacak olan üç yeni kişisel sergiye ev sahipliği yapıyor. Hüseyin Çağlayan’ın “Öteki Taraf” başlıklı sergisi mekanın 3. katında, Göksu Kunak’ın “Geçmiş Masumiyet” başlıklı sergisi mekanın 1. ve 2. katlarında ve Tarık Töre’nin “Aşağılama” başlıklı sergisi mekanın giriş ve -1. katlarında görülebilecek.
Hüseyin Çağlayan – Öteki Taraf / The Other Side
Tasarımlarının yanı sıra heykel, video ve ses enstalasyonları gibi çalışmalarıyla da bilinen Çağlayan, bu kez daha resimsel bir ifade biçiminin olanaklarını araştırıyor. Kağıt üzerine akrilik, kalem ve karışık malzemeyle gerçekleştirilen resimlerinin çıkış noktasını ise sanatçının kendi geçmişi, deneyimleri ve gözlemlerinden yakaladığı detaylar oluşturuyor.
Göksu Kunak – Geçmis Masumiyet / Bygone Innocence
1996 Susurluk kazasına dayanan sergi ilhamını Türkiye’nin toplumu ve siyaseti üzerinde kalıcı bir etki bırakan ve suç-politika-devlet üçgeninde kanıtlanmamış bir ağın varlığını ortaya çıkaran kazadan alıyor. “Geçmiş Masumiyet” ile Kunak, gizleme ve silmenin politikası üzerine düşünüyor. Kazayı kurulmuş gerçekliğin yanlışlarını ortaya çıkaran, teknolojinin en ağır etkilerinin gösteren ve insanlara zarar veren bir fenomen olarak ele alıyor. Bir fetiş olarak da değerlendirilen çarpışma kavramı, zaman içinde donmuş bir an, çeşitli bağlantıların kristalleştiği, ne iyi ne de kötü; dramatik bir an olarak yeniden yorumlanıyor.
Tarık Töre – Aşağılama / Humiliation
Genellikle aynı yüzeyde buluşan çizimler, imgeler, semboller, logo ve yazılar aracılığıyla bütüncül kompozisyonlara ulaşan sanatçı, mizah ve ironiyle yüklü eleştirel bir yaklaşımı benimsiyor. Töre, günümüz dünyasındaki imge bombardımanını, sınırları, değişen çevremizi ve özellikle kendi jenerasyonunun da hâkim olduğu popüler kültüre dair belli kesitleri yakalıyor. Bu kez resimlerinin yanı sıra bir mekân enstalasyonu da gerçekleştiren sanatçı, yıllar boyunca kullanılmış ve klişeleşmiş, artık değersiz sayılabilecek imgelerin yeni bir kurguda üreteceği anlamları sorgularken, mekânda yarattığı yapay doğayla da izleyicilerin ortama nasıl yaklaşacaklarını ve bu suni dünyayla nasıl entegre olacaklarını gözlemliyor.