Tori Amos sessiz sedasız yeni bir albüm yayınladı 28 Şubat Cuma günü. Spotify yeni çıkanlar bölümünde albümü ve renkli dünyasını görünce biz de sizin kadar şaşırdık. Ancak kısa süre içinde anlaşıldı ki bu albüm Tori’nin yayınlamak üzere olduğu çocuk kitabının eşlikçisi olarak hazırlanmıştı. Albümle aynı adı taşıyan “Tori and the Muses” (Tori ve Periler), The Penguin Workshop/Penguin Young Readers tarafından 4 Mart tarihinde yayınlandı.
Kitabın kahramanı olan Tori sıradan bir çocuk değil. Müzikal yeteneği çok küçük yaşlarda kendini göstermiş bir çocuk. Kendi çalmak istedikleri ile ailesinin çalmasını istediği müzikler arasında sıkışıp kaldığında bebekliğinden beri onu sıklıkla ziyaret etmekte olan 11 Peri yardımına koşuyor. Pembe uçan piyanosuyla hem kendisinin hem de babasının ilham kaynağını aramaya başlıyor ve buldukları onu çok şaşırtıyor.
Bir resimli kitap olan “Tori and the Muses”ın illüstrasyonlarına New York’ta yaşayan sanatçı Demelsa Haughton imza atmış. Albümün müzisyen kadrosu ise Tori’nin uzun zamandır birlikte çalıştığı Mark Hawley, Jon Evans, Matt Chamberlain, Ash Soan, and John Philip Shenale’den oluşuyor.