Alkışlarla XIII: AdélaÖzel DosyaSlovakya’dan global bir pop yıldızı olma hayaliyle yola çıkan Adéla Jergová, bugün pembe saçları, iddialı şarkıları ve kendine özgü sahne şovlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
Derya Yıldırım: “Köprüler kurmaktan çok, tek yönlü yolları kaldırmamız gerekiyor…”RöportajSadece nostaljik bir “revival” değil, kendi kuşağının sesi. Derya Yıldırım ile “Almancı” algısı, analog tınılar ve bağlamanın müzikteki evrimi üzerine konuştuk.
Sınırı Aştım Mı? – Billie Eilish’in ‘Wildflower’ıÖzel DosyaBillie Eilish’e Grammy kazandıran “Wildflower”ın arkadaşlık sınırlarında dolaşan yaratım süreci…
Alt kültürün büyük sahnelerle imtihanıÖzel DosyaYerli müzikteki o görünmez cam tavan nasıl kırılır? Bağımsız sahnenin büyük festivallere sıçrama mücadelesini ve çıkış yollarını bağımsız label’larla konuştuk.

Billie Eilish’e Grammy kazandıran “Wildflower”ın arkadaşlık sınırlarında dolaşan yaratım süreci…

Yerli müzikteki o görünmez cam tavan nasıl kırılır? Bağımsız sahnenin büyük festivallere sıçrama mücadelesini ve çıkış yollarını bağımsız label’larla konuştuk.


İyisiyle kötüsüyle, tiyatroların karşı karşıya kaldığı zorluklarla, gündeme düşen tartışmalarla bir sezonu daha geride bıraktık. Güçlü ve ilgi çekici oyunların son bölümü, günlüğün bu sezonki dördüncü ve son yazısında.

Sabahın erken saatlerinde başlayacak milli maç heyecanını şehrin merkezinde ya da birbirinden güzel parklarda yaşamak mümkün. İstanbul'un dört bir yanındaki etkinlikler, Türkiye'nin Dünya Kupası serüvenini kalabalıklarla paylaşmak isteyenler için kapılarını açıyor.

KREK Tiyatro Topluluğu’nun Berkun Oya imzalı yeni VR projesi, seyir deneyimini ve seyircinin izleyici olarak konumunu yeniden tanımlıyor.