Modası geçmeyen bir tutku: Korku filmleriÖzel DosyaCadılar Bayramı’yla kapanan Ekim’in son haftasında, korku sinemasının karanlık evrenini sizin için ele aldık.
Popun en kutsal dönüşü: Rosalía-LUXÖzel Dosya“Ne kadar çok dopamin çağında yaşıyor olsak da ben tam tersini istiyorum.” diyerek yola çıktığı dördüncü albümü LUX ile Rosalía, pop müziğin geleceğini yeniden şekillendiriyor.
"It: Welcome to Derry": O koca palyaçonun eviFilm - DiziDans Eden Palyaço Pennywise… HBO Max, Stephen King’in yarattığı en nevi şahsına münhasır kahramanlardan biri olan Pennywise’ı yeni bir diziyle tekrar ekranlara taşıdı: It: Welcome to Derry.
Anneler ve şatolar: Bir Kadının Kavgaları ve DönüşümleriİncelemeModa Sahnesi tarafından Kemal Aydoğan yönetmenliğinde sahneye taşınan tek kişilik gösteri “Bir Kadının Kavgaları ve Dönüşümleri”, neredeyse iki saati aşan süresiyle izleyiciyi adeta Eddy’nin annesi Monique’in yaşamının içinde gezdiriyor.

“Ne kadar çok dopamin çağında yaşıyor olsak da ben tam tersini istiyorum.” diyerek yola çıktığı dördüncü albümü LUX ile Rosalía, pop müziğin geleceğini yeniden şekillendiriyor.

Victoria’s Secret’ın yalnızca kusursuzluk odağında ilerleyen bir defile değil, farklı kültürlerin, dillerin ve kadınlık deneyimlerinin buluştuğu kapsayıcı bir kutlamaya dönüşme sürecini mercek altına aldık.








21-28 Ekim tarihleri arasında Zorlu PSM'de yapılan Ars Electronica Festival'den zihnimde ve kalbimde kalanları toparladım.

Mehmet Ali Nuroğlu ile Will Eno’nun ülkemizde ilk kez sahnelenen “Dünyada” oyunundaki rolü ve metnin düşündürdüğü kavramlar üzerine konuştuk.

Sezonun görkemli prodüksiyonlarından biri olan “Don Quixote (Don Kişot)” müzikali tiyatroseverlerle buluştu. Prömiyerin ardından artısı ve eksisiyle değerlendirdik.